Weight Watchers Nederland

Weight Watchers Nederland is een tak van het Amerikaanse bedrijf Weight Watchers. Het Benelux-hoofdkantoor is gevestigd in Breda. Het bedrijf is in 1963 opgericht door Jean Nidetch en Albert Lipper.
Weight Watchers oprichtster

Een klein stukje geschiedenis
Jean ontwikkelde een effectief dieetprogramma, maar had moeite om het in haar eentje vol te houden. Daarom nodigde ze haar vriendinnen uit, zodat ze elkaar konden steunen en Jean haar kennis kon delen. Dit bleek een groot succes te zijn. Albert Lipper, inkoper bij een retailer in dameskleding, hoorde ervan en ontdekte zelf de effectiviteit van Jean’s programma. Ze besloten rond de tafel te gaan zitten en Weight Watchers was geboren. De eerste officiële bijeenkomst trok 22 bezoekers, maar binnen de kortste keren had heel Amerika gehoord van Weight Watchers. Dit bedrijf is inmiddels uitgegroeid tot de wereldmarktleider op afslankgebied.

Weight Watchers waait over naar Nederland
Nederlanders konden in 1974 voor het eerst kennismaken met Weight Watchers. In dat jaar werd namelijk de eerste Nederlandse cursus gegeven. Weight Watchers cursussen worden in een groep gevolgd. Elke groep heeft een ervaringsdeskundige als coach. Tijdens de bijeenkomsten leer je meer over succesvol afvallen en het puntensysteem. Er wordt met name stil gestaan bij bewust omgaan met voeding en je leert om de juiste balans te vinden. De deelnemers van Weight Watchers Nederland steunen elkaar en wisselen ervaringen uit. In diverse Nederlandse steden worden deze cursussen gegeven. Je kunt altijd een cursus vinden bij jou in de buurt. Het is in Nederland ook mogelijk om te kiezen voor het online programma. Je volgt dan geen cursus, maar doe mee via de website of app.

Een effectief dieetprogramma
Uit onderzoek is gebleken is dat Nederlanders 8x meer gewicht verliezen met Weight Watchers. Het resultaat is gebaseerd op gegevens van 147 individuen die gedurende 6 maanden de online tools van Weight Watchers gebruikten en de cursus tevens volgden. De gegevens van deze groep is vergeleken met een groep individuen die het Weight Watchers programma niet volgden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *