Tips om gezond af te vallen

Gezond afvallen met Weight Watchers

– Blijf eten
Wat je ook doet, honger jezelf niet uit. Wanneer je aanzienlijk minder eet, zal je lichaam overgaan op de zogenaamde spaarstand. Je lichaam gaat zuiniger om met de voeding die je binnen krijgt en je metabolisme wordt een stuk trager. Wanneer je weer normaal gaat eten, zal je lichaam het merendeel van de calorieën opslaan als vet. Je kunt het zien als een reserve die je lichaam maakt om de volgende hongerperiode te overleven. Het is dus beter om te blijven eten. Alleen op deze manier vermijd je het jojo-effect. Eet echter wel gezonder om af te vallen. Dit houdt in dat je o.a. meer groente en fruit moet eten.

– Drink meer water
Je staat er misschien niet bij stil, maar ook drankjes kunnen veel calorieën bevatten. Bovendien zit er in veel dranken meer suiker dan je denkt. Water is daarom de beste keuze als je bezig bent met afvallen. Water bevat namelijk geen calorieën en vervoert afvalstoffen uit je lichaam.

 Zorg voor voldoende beweging
Je hoeft geen topsporter te worden om af te vallen. Het gaat erom dat je voldoende beweegt. Pak bijvoorbeeld de fiets, neem vaker de trap of loop een extra rondje met de hond. Het is bovendien aan te raden om een activiteit of sport te doen die je leuk vindt. Is fitness dus niks voor jou? Dwing jezelf dan niet om naar de sportschool te gaan, maar ga dan op dansles of probeer een leuke teamsport. Op deze manier houd je het veel langer vol en blijf je gemotiveerd

– Trakteer jezelf af en toe op iets lekkers
Heb je zin in een bakje chips of een ijsje? Geen probleem. Je mag zo nu en dan best iets ongezonds eten. Sterker nog, af en toe zondigen helpt juist om je gezonde levenstijl vol te houden! Van een stukje taart of af en toe een frietje kom je niet direct weer aan. Doe dit echter niet te vaak. Alles draait om het vinden van de juiste balans.

Kortom: gezond afvallen begint met een actievere levenstijl en het veranderen van je voedingspatroon. Deze twee factoren staan daarom centraal bij het dieetprogramma van Weight Watchers. Bovendien mag je blijven eten, want met Weight Watcher leer je hoe je goede voedingskeuzes maakt. Wil jij dus op gezonde wijze leren afvallen? Dan is Weight Watchers perfect. Ontvang nu de 1e maand gratis!

RELATED ARTICLES

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *