Rekenmachine

Het Weight Watchers dieet is al jaren een bekend fenomeen in Nederland. Het fijne aan dit dieetprogramma is dat je normaal kunt blijven eten. Je hoeft dus niet aan de shakes of dieetrepen. Bij dit dieet zijn er bovendien geen restricties. Het gaat erom dat je leert om bewuste voedingskeuzes te maken en je houdt aan het puntensysteem. Beweeg hier ook voldoende bij en de kilo’s zullen eraf vliegen.weight watchers calculator

Puntensysteem
Gezond en lekker eten is eenvoudig met het puntensysteem. Weight Watchers werkt namelijk met SmartPoints. Dit zijn punten die toegewezen zijn aan voedingsmiddelen. Calorieën vormen de basis van de punten die voedingsmiddelen krijgen. Suiker en verzadigde vetten verhogen het aantal punten, terwijl eiwitten de waarde van een voedinsmiddel verlaagt. Over het algemeen geldt dus dat gezonde producten een lagere waarde hebben en je er dus meer van mag eten. Je zult dus sneller geneigd zijn om meer fruit, groenten en eiwitten eten. Producten met veel suiker en vetten kosten je namelijk meer punten. Wanneer je je aanmeldt bij Weight Watchers, wordt er een dagtotaal berekend. Je krijgt elke week daarnaast extra SmartPoints om in te zetten. De extra punten kunnen goed van pas komen als je een feestje hebt, uit eten wilt of gewoon zin hebt in iets lekkers.

Punten berekenen met de rekenmachine
Er zijn verschillende manieren om je dagtotaal en weekbudget bij te houden. Zo kun je gebruiken maken van de handige smartphone app of alles online invullen. Met de mobiele applicatie is het zelfs mogelijk om producten te scannen. Er zijn ook diverse lijsten waarin staat hoeveel punten een bepaald voedingsmiddel bevat. Op deze website vind je bijvoorbeeld uitgebreide lijsten. Deze lijstjes hebben echter niet alle SmartPoints waarden van voorgepakte voedingsmiddelen en dranken. Hier heeft Weight Watchers gelukkig wat op gevonden. In de online shop kun je een handige rekenmachine kopen die de punten van voorverpakte artikelen voor je berekend. Uiteraard kun je deze ook gebruiken om het overzicht over je SmartPoint budget te bewaren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *