Punten berekenen

Bij Weight Watchers zijn er geen restricties. Het draait namelijk om het aantal punten dat je per dag mag eten. Dit worden de SmartPoints genoemd. Aan de hand van je gewicht, leeftijd en lengte wordt er bepaald hoeveel punten je per dag mag gebruiken. Eet je dus een keertje een lekkere kroket of een frietje met? Dat is geen enkel probleem! Iedere week heb je namelijk een aantal extra SmartPoints die je kunt inzetten. Zo kun je bijvoorbeeld doordeweeks gezond eten en punten opsparen. De opgespaarde punten kun je vervolgens gebruiken om bijvoorbeeld op zaterdag te barbecueën met je familie.

Het dieetWeight Watchers punten berekenen
Hoeveel een voedingsmiddel waard is, is afhankelijk van een aantal factoren. Zo wordt er gekeken naar de hoeveelheid calorieën, verzadigde vetten, suikers en eiwitten van het product. Ongezonde voedingsmiddelen (hoog suiker- en vetgehalte) hebben in dit geval een hogere waarde dan gezondere producten (veel goede eiwitten). Vers fruit en groenten mogen bijvoorb

eeld onbeperkt gegeten worden, omdat deze 0 punten waard zijn. Zoals je al eerder hebt gelezen, heb je ook een weekbudget met extra SmartPoints. Hierdoor is jezelf af en toe verwennen met iets lekkers geoorloofd. Je hoeft deze extra punten echter niet allemaal te gebruiken. Hoe minder je van de extra punten gebruikt, hoe sneller je natuurlijk afvalt.

Hoe bereken je de Weight Watchers punten?
Het berekenen van de punten is ook zonder de website of app vrij eenvoudig. Houd een lijstje bij met wat je die dag hebt gegeten en zoek de waardes die erbij horen op in de puntenlijst. Vervolgens tel je alle punten bij elkaar op. Heb je iets meer punten gebruikt dan toegestaan? Dan kun je dat compenseren door de volgende dag bewuste keuzes te maken. Op deze manier kun je op een verantwoordelijke manier een gezonde levensstijl handhaven.

Online berekenen
Heb je een online account of heb je de app gedownload? Dan wordt het berekenen van de punten nog eenvoudiger. Je kunt handmatig invullen wat je die dag hebt gegeten en het aantal punten wordt automatisch voor je bijgehouden. Je kunt ook de barcode van het product scannen om de hoeveelheid punten te berekenen. Op het gepersonaliseerde dashboard kun je direct zien hoeveel resterende punten je nog hebt voor die dag. Je ziet ook hoeveel extra SmartPoints je nog kunt gebruiken.

8 COMMENTS

    heb dit jaar nog wwone line gedaan wil nu opnieuw beginnen maar bij oneline is alles weg als je stopt. fe puntenlijst op internet is oud er is zoveel veranderd in de punten waar op internet niet op ingegaan is.jammer nu kun je alleen tegen betaling iets doen terwijl als je naar curcus gaat nog altijd een boekje hebt.waarom doen jullie dit ?

    je hebt het antwoord eigenlijk zelf al gegeven. Het nieuwe puntensysteem zorgt dat je op cursus komt en betaald.

    De puntentelling online is niks mis mee. de verhoudingen kloppen nog steeds. Je dient enkel het aantal punten per dag te bepalen waarmee je wil afvallen. Ik doe zelf 18 punten per dag en dan gaat het wel vlotjes. Waarschijnlijk is dit voor de meeste mensen wat weinig maar ik doe dit liever intensiever en korter dan trager en langer. vorige keer was ik 20kg kwijt. daarna op 3 jaar tijd was ik 10 kg terug bij. Nu terug even alles goed zetten en ondertussen terug 7kg kwijt. Ik weet als ik bijkom dat ik dat eigenlijk zelf doe door teveel te snoepen. Maar zo zet ik me dan even weer terug.

    ik doe 18 punten per dag. Dat is vrij weinig maar het geeft me een gemiddeld gewichtsverlies van 200-250 gr per dag. Per week ben ik zo circa 1 tot 1,5kg kwijt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.